Det här med rösträtt och demokrati

Av Carin Åberg 2021-04-07

I Sveriges Radios program ”Konflikt” (2021-04-04) adresseras barnkonventionen i termer av till vilken grad barnen kommer till tals. Redan i konventionen slås fast att barn är man ifall man inte fyllt 18. Efter att ha tagit avstamp i eventuella effekter av stängningar av skolor i coronapandemins namn och Gretas synpunkter på det, så hamnade det hela i en diskussion om rösträtt: hur kommer barn till tals?

I sin valkampanj 2010 föreslog Miljöpartiet att rösträttsåldern skulle sänkas till 16 år med motiver...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Carin Åberg är pensionär. Har en bakgrund som bland annat filosofie doktor i medie- och kommunikationsvetenskap, filosofie kandidat i teoretisk filosofi, databasmodulator, ljudtekniker, författare, pottkusk och städerska.
Kan som pensionär skriva om vad som helst, när som helst. Född på landet i Åmot, Gästrikland.
Carin är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.