Banditer frodas likväl i invandrarkretsar som bland de genuint svenska

Av Börje R P Carlsson 2021-06-21

Sveriges politiker går från klarhet till klarhet och inget tycks för dem vara heligt eller värt att respekteras. Nu har de sedan en tid tillbaka hittat lösningen på den grova kriminaliteten. Den ska man komma tillrätta med genom att skärpa straffen nästan in absurdum. Väl beprövad vetenskap har sedan länge konstaterat att straffets längd inte har någon avgörande inverkan på brottsligheten. I synnerhet inte om banditerna inte blir lagförda eller om brotten inte ens klaras upp.

Vi kan nog inte enbart förlita oss på EncroChat, Sky-ECC eller Trojan Shield. Men skit samma, det låter bra.

Nu vill samma politiker införa ”no go-zoner” där alla utom Sveriges politiker ska kunna muddras och granskas in på bara skinnet. Därtill vill politikerna ha massavlyssning av telefoner och massavläsning av datorer oaktat det inte finns minsta brottsmisstanke.

De kallar det att arbeta i preventivt syfte. Myndigheter ska samverka, anonyma vittnen och kronvittnen ska ljuga oss fulla och i slutändan ska det bli så bra så bra.

Utan allt för djupa kunskaper borde också samma politiker genom en tillbakablick lätt inse varför det har blivit som det är. Den gökunge som brottsligheten utgör i Sverige har skapats av våra politiker som nu inte kan gå tillbaka och återställa/återskapa det som var för det vore ju genant att visa hur lite de förstått och hur lite de nu begriper. Ho-ho.

Att skylla allt på invandringen kan ju förefalla bekvämt men knappast korrekt eftersom banditer frodas likväl i invandrarkretsar som bland de genuint svenska. De ärliga och skötsamma har alla samma intresse av ett samhälle där laglydnad råder. Detta antingen de är genuint blekingefödda eller om de är invandrare.

Det finns bara en grupp som bär ansvaret för dagens situation. Sveriges politiker. De har genom trångsynthet, illvilja och habegär skapat ett samhälle som liknar det de skapat i riksdagen där påhopp, höjda röster och avsaknad av respekt och lojalitet visar ett Sverige i miniatyr.

Nu vill dessa ”ansvarsfulla och rejäla” politiker ställa krav på invandrarna som vill bli svenskar. Krav som flera politiker inte lever upp till. De vill att invandrarna ska kunna tala och skriva det svenska språket begripligt.

Kan väl synas hovsamt men lyssna och analysera riksdagsdebatternas språk och säg sedan att politikerna förstår hur de beter sig, vad de säger och vad de menar. Nej, lev som vi lär, inte som vi lever.

När Sveriges väl och ve blir underordnad partipolitik, underordnad sakfrågor, samt där kotterier för att nå ett visst mål är viktigare än att ta seriöst på sitt jobb har det gått för långt.

Ska det ställas krav på invandrarna så anser jag att det måste ställas krav på mognad, på uppträdande och kunnande på politiker som vill in i Sveriges riksdag. Ja, jag vet att det är väljarna som röstat in dem men att under en valrörelse hålla masken och säga det människor vill höra. Det är inte så svårt.

Det finns riksdagsledamöter som uppträder som de ska, som beter sig artigt och trevligt och som blir respekterade oavsett partifärg. Det finns riksdagsmän som är precis tvärtom och där ändamålet helgar medlen, skit samma vad det betyder för Sverige och dess invånare.

Titta nu senast när Dadgostar är så kåt på att få sin vilja igenom att hon, innan ens en proposition eller motion föreligger vill ha statsministerns huvud på fat. För att förhindra marknadshyror på nyproduktion, något som ens inte har debatterats eller föreslagits, vänder hon sig till riksdagens illbattingar som egentligen är för marknadshyror.

Dessa illbattingar glömmer fort vad de egentligen står för om de får chansen att fälla regeringen, ställer upp och framställer krav på att statsministern skall avsättas. Vänsterns starka kvinna tar högerns mörkbruna krafter till sin hjälp för att driva en ickefråga som leder Sverige åt helvete.

Så kan det gå när förstånd, moral och ledstjärnor saknas. Men med minsta lilla tur så blir det adjö för V, L, KD och MP och med ännu större tur inser väljarna att blått är flott men därifrån kommer inget gott.

Kanske ett minimerat SD kan bli följden när de nu visar att sabotage är viktigare än ordning och reda.

Slutligen ska det bli spännande att se hur knatten i det blå, som gärna vill vara den vuxne i rummet, behärskar denna situation. Kommer han att följa förnuftet eller kommer han att hänga på illbattingarna?

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


    Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.