Foto Amir Nabizadeh /TT

Demokratin och de 30 procenten

Av Michael Pålsson 2021-06-26

Ska vi äntligen få ett extraval så att vi kan slippa höra tjatet om ”för lite”, ”för sent” och ”saft och bulle-pedagogik”? Rejält hårdare tag lär det bli men å andra sidan knappt någon skatt, perfekt fungerande marknadsdriven vård- och skola, toppat av att ingen klimatkris längre finns. Kristersson som vuxen statsminister och Åkesson som justitieminister – vad kan gå fel?

Demokrati har den egenheten att vi inte kan styra över den. Utfallet blir så som kollektivet röstar....

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.