Bör advokater uppmana klienter att hålla tyst i polisförhör?

Publicerad 2021-07-30

Den som är eller kan bli misstänkt för ett brott har rätt att hålla tyst i polisförhör och även rätt att ljuga. Vittnen i domstol hörs naturligtvis under sanningsplikt (ed), men den misstänkte och tilltalade hörs aldrig under sanningsplikt. Den tilltalade får ljuga eller hålla tyst. Han får även ljuga om att han inte minns, trots att han minns.

Till min förvåning har jag förstått att det inte är ovanligt att man har den helt felaktiga uppfattn...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Thorulf Arwidson är advokat och civilekonom, har varit advokat i 32 år. Han har varit försvarare i lika många år. Thorulf Arwidson har givit ut böckerna ”Att vinna eller förlora i tvistemål” och ”Arbetstagares rätt till ersättning för uppfinningar”.
Den senare är en vitbok över en tvist mot televerket och Justitiekanslern som pågick i 27 år och resulterade i den högsta ersättning som någonsin betalats.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.