Ska vi låta oss styras av rädda och hatiska personer?

Av Dick Sundevall 2022-06-23

Läser om en varg här i Sörmland som nyligen har skjutits ihjäl vid så kallad skyddsjakt. Varför? Vad hade vargen gjort? Hade den bitit någon eller visat aggressivitet mot någon människa? Nej. Hade den dödat någon hund eller katt? Nej, inte det heller efter vad som rapporterats. Men den hade nyfiket närmat sig människor i Sörmland. På bilden ovan följer den efter en man i Trosa som är på väg till bussen en morgon.

Vargen höll sig på två-tre meters avstånd och vek av när mannen kom till en busshållplats. Den morra...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör och ansvariga utgivare men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst personliga tankar och funderingar.
I närmare 40 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker och många tusen artiklar genom åren.
Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.