Per Wästberg. Foto Caroline Andersson Renaud

Per Wästberg, 90 år idag – med de inre dörrarna på glänt

Av Crister Enander 2023-11-20

Tonen är distinkt. Tankarna många. Respektfullt trängas de med varandra. Orden är nära, mycket nära. Tätt intill kommer Per Wästberg i sina senaste böcker, "Mellanblad” och "Tidvatten". Oförställd och utan skyddande rustning skriver han dessa anteckningar och iakttagelser, även om han aldrig skulle ge sig in på de områden som förblir stängda för allmänheten.

Men aldrig tidigare tror jag Per Wästberg – trots utgivna ungdomsdagböcker, en frispråkig och ly...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Crister Enander är författare, skriftställare och litteraturkritiker. Crister är född i Jönköping men idag bosatt i Lund. Han har gett ut ett flertal böcker.
Bland de senaste märks ”’Vi ger oss inte. Vi försöker igen. Anteckningar om Lars Gustafsson”, ”Slagregnens år – tankebok”, ”Dagar vid Donau. författare nära Europas hjärta”, ”I motstånd växer tanken – från Klara Johanson till Simone de Beauvoir”.
Crister är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.