Blir även vi klimatflyktingar en dag?

Av Karin Andersson 2018-04-18

"Som man är klädd blir man hädd", brukade mormorsmor säga. Den som inte har haft tillgång till en mormorsmor som föddes 1854 kan behöva en kort förklaring. Ordagrant betyder det "man blir hånad efter sin klädsel". I dag skulle sådant hån kallas mobbning - i stället kan vi tolka uttrycket till "som man beter sig, blir man bemött".

   Jag har tänkt mycket på detta de senaste dagarna, medan jag har läst om Golfströmmen och hur dess...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Karin Andersson presenterar sig så här: Är före detta översättare och författare, numera gammal tant, och ägnar sin mesta tid åt att läsa och tänka. Bor i skogen i ett skruttlitet hus, tillsammans med sin yngste son, och trivs alldeles väldigt med livet. Den främsta framtidsförhoppningen är att få bli så gammal att människan hittar den första planeten med liv utanför solsystemet. Tränar sedan 24 år på att bli gammal, genom att från 49-årsdagen fylla 89 varje födelsedag. Ser mycket på film – favoriterna är ”Fram för lilla Märta” och ”Plan nio från Yttre rymden”. Den förstnämnda är obligatorisk minst en gång varje valår.
Karin är nu även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.