Debatt
Hans Westerlund

Demokrati är inget naturtillstånd

Av Hans Westerlund 2020-02-05

I min ungdom praktiserade jag på ett bibliotek. Man hade börjat datorisera kataloger och utlåning och när jag jobbade med det, jag blev lite fundersam kring hur det ökade möjligheterna till att kartlägga låntagarnas värderingar och intressen. Jag frågade om någon hade tänkt på det här med risker för integriteten, men jag fick inga riktiga svar.

    Jag minns också, att jag någon gång vid den här tiden, hörde en kommunpolitiker som sa på radion...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Hans Westerlund arbetar sedan drygt tio år som personligt ombud, där han stöttar personer med psykisk ohälsa i kontakten med myndigheter och vård. Tidigare har han arbetat inom kriminalvården och Försäkringskassan. Han har ett långvarigt intresse för samhällsfrågor och med en utbildningsbakgrund inom både socialantropologi och psykologi, tycker han det är viktigt att kunna ha många olika perspektiv.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.