Debatt

Har straffet ett värde i sig?

Publicerad 2020-10-28

På senare tid har den offentliga debatten helt kommit att domineras av kriminalpolitik. De som hörs allra mest i denna debatt är så kallade “baksäteschaufförer”. Som namnet antyder sitter de i baksätet och ger ömsom tips, kritik eller skriker ut order till den som kör. Mest högljudda är människor med konservativa värderingar. De ser bara en enda metod för att komma till rätta med kriminaliteten; hårda repressalier.

Skoningslöst vill man införa hårdare och hårdare straff tills det ger resultat. Egentligen är det in...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Anders Törnberg arbetar som systemtestare på Ericsson i Göteborg. Fanatiskt intresserad av allt som är gammalt, men tycker inte om mossiga politiska idéer. Ser med bedrövelse hur konservativa värderingar dominerar alltmer i samhällsdebatten. Är själv en stolt innehavare av progressiva värderingar inom alla aspekter av politiken och livet.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.