Att förtjäna källtillit

Av Michael Williams 2021-04-01

Internetstiftelsen är en oberoende organisation som bland annat hanterar den svenska toppdomänen. Internetstiftelsens sajt internetkunskap sprider information och kunskap om internet för att bland annat bekämpa desinformation och verka för en kritisk informationsförståelse. Det är gott och väl, men det händer ibland att man inte riktigt går i mål med sitt resonemang, som när man föreslår att kritik mer eller mindre ska ersättas av tillit.

Anders Thoresson skriver på Internetstiftelsen och introducerar det nya begreppet "källtillit". Till...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Williams är statsvetare, policyanalytiker, ämneslärarstudent, kommunikatör, kapellmästare i rockbandet Violent Divine, förälder och äkta make. Arbetar som politisk tjänsteperson i kommunpolitiken. Skriver och debatterar oftast utifrån grön, feministisk grund.
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.