Kronvittnen riskerar såväl sitt eget som nära anhörigas liv

Publicerad 2021-05-28

I veckan kom utredningen En stärkt rättsprocess och en ökad lagföring. Den har framför allt uppmärksammats för att den kommit fram till att vi inte bör ha anonyma vittnen i Sverige. Men däremot, under vissa omständigheter, kronvittnen. Advokat Bengt Ivarsson har dock i ett särskilt yttrande motsatt sig detta. Vi återger här hans yttrande i sin helhet:

Genom det s.k. 34-punktsprogrammet har regeringen tillsammans med stödpartierna föreslagit ett antal...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Bengt Ivarsson är advokat, verksam sedan 1991 vid Kihlstedts Advokatbyrå HB i Linköping. Han var under åren 2005–2017 ledamot av Sveriges advokatsamfunds huvudstyrelse varav 2011–2013 som vice ordförande och 2013–2017 som ordförande.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.