Björn Ranelid. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Rena rama ranelidskan

Av Crister Enander 2021-07-23

Ännu en gång befinner sig Björn Ranelid i den så kallade hetluften, som han antagligen framställer på egen hand (ingen annan bryr sig -- väl?), jag tror genom att låna hustruns dammsugare. Baktill på Nilfiskåbäket har han ju upptäckt att det kommer ut varmluft. Då blir han mäkta indignerad och ringer någon redan hårt hemsökt reporter och sjunger ut.

Eller talar till den stackaren vilken satt vakt snudd på svimmar av utmattning och lovar skriva en l...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Crister Enander är författare, skriftställare och litteraturkritiker. Crister är född i Jönköping men idag bosatt i Lund. Han har gett ut ett flertal böcker.
Bland de senaste märks ”’Vi ger oss inte. Vi försöker igen. Anteckningar om Lars Gustafsson”, ”Slagregnens år – tankebok”, ”Dagar vid Donau. författare nära Europas hjärta”, ”I motstånd växer tanken – från Klara Johanson till Simone de Beauvoir”.
Crister är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.